Modern Housewife

Modern Housewife

Chokoladesnurrer

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Sat, October 18, 2014 12:40:09


Igår stod den på hjemmeaften med min dejlige bedre halvdel og Vild med dans, hvilket nogen så mere end andre..... Jeg er i hvert fald vild med det program! Nå, men da jeg kom hjem kriblede det sådan i fingrene efter at bage noget lækkert til aftenhyggen, og er der noget mit hjem har, så er det muligheden for at være spontant i køkkenet, for uden at skulle ud at handle indeholdte mine skabe ingredienserne til dagens opskrift - en helt ny af slagsen og ny teknik - fine chokoladesnurrer. Og eftersom min kæreste kom sent hjem fra arbejde havde jeg god tid til både at lave mad klar og dessert - behøver jeg at sige at han var en træt, men glad mand? ;-) Og så er de utrolig nemme at lave og smager helt fantastisk - og noget man kan bakse sammen to timer inden de skal serveres! Hav en dejlig lørdag derude hvilket jeg vil gøre med frokost-veninde besøg om lidt og senere skal vi ud og nyde god mad og vin med et vennepar. Lækker, lækker lørdag!

CHOKOLADESNURRER
(12 store snurrer)

Dej:
30g gær
2 dl mælk
1 tsk salt
65g smør
1 æg
30g rørsukker (2 spsk)
400g hvedemel


Fyld:
150g smør, blødt smør
100g rørsukker/brun farin
50g kakaopulver
1 spsk kanel
70g mørk chokolade


- Lun mælken og smuldre gæren deri. Tilsæt salt og rør godt rundt så gæren bliver opløst.
- Smelt smør og pisk i sammen med æg og rørsukker
- Tilsæt tilsidst mel lidt ad gangen og rør godt sammen (dejen skal være glat og elastisk, og gerne lidt klistret)
- Stil til hævning ca en times tid, imens laves fyldet:
- Pisk smør, farin/sukker, kakaopulver og kanel til en ensartet remonce med håndmixer med dejkroge
- Hak den mørke chokolade i spåner
- Kom mel på bordet og rul nu dejen ud til et firkant på ca 1/2 cm i tykkelse
- Smør remoncen ud på hele dejen og drys ligeså chokoladespånerne ud på hele dejen
- Fold dejen sammen på midten og tryk den derefter lidt fast i kanterne. Nu laves snurrerne:
- 1) Skær aflange firkante på ca 4 cm, og skær dem op i midten, så de stadig hæfter ved toppen. 2) Nu lægges en strimel over den anden og den anden over den ene, så der kommer en snogning/fletning. 3) Nu bindes en lille knude med enderne i midten af "snurren".
- Kom på bageplade og efterhæv overdækket med et viskestykke i 30 minutter
- Forvarm ovnen på 190 grader og bag i 15-17 minutter



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.