Modern Housewife

Modern Housewife

Hvid chokolade/blåbærmousse på kakao mandelbunde

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Mon, November 17, 2014 10:39:14

I fredags fyldte min søde far år og vi skulle derfor på besøg til en helt uformel familiefødselsdag med mine søskende og påhæng. Den stod på easy dinner, fodbold, slik en masse og min efterspurgte medbragte kage - so simpel, so good. Denne kan man forberede aftenen inden man får gæster og den valgte pyntning, fem minutter inden gæsterne kommer - så det kan ikke være nemmere - enjoy ;-)

Kakao mandelbund

200g Mandler

5 æggehvider

200g sukker

100g ren kakaopulver

- Tænd ovn på 200 grader

- Pisk æggehvider og sukker stift

- Blend mandlerne til mandelmel og vend det forsigtigt i marengsen

- Hæld kakaopulver ved og vend godt i marengsen

- Beklæd en springform med bagepapir, så bagepapiret kun dækker bunden. Smør/spray resten af siden på springformen med smør/fedtstof og kom nøddemarengsen deri

- Bag i 15-20 minutter og køl af på rist (og opbevar i sølvpapir til dagen efter)

- Nu laves moussen, som derefter skal sættes på køl natten over:


Hvid chokolade/blåbær mousse

½ l piskefløde

200g hvid chokolade

4 blade husblas

250g blåbær, fra frost

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter

- Piskefløden og chokoladen smeltes i en gryde og husblassen krammes fri for vand og smeltes deri.

- Fløde/chokoladeblandingen kommes i en skål og tildækkes med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen

- Lad stå på køl natten over (og tag nu de frosne blåbær ud fra køl, så de er klar til næste morgen, hvor de skal blendes og vendes i den hvide chokolademousse)

- Næste morgen: Fjern husholdningsfilmen og pisk den hvide chokolademousse stiv ved moderat kraft (håndmixer)

- Kom de optøede blåbær i en food processor/minihakker og blend til en lind masse

- Kom de blendede blåbær i den hvide chokolademousse og pisk yderligere således, at moussen får en fin jævn lyselilla farve

- Saml kagen: Sæt mandelbunden på serveringsfadet og kom en bagering omkring - doser moussen på bunden og glat overfladen. Overdæk med staniol og stil på køl indtil servering

- Pynt med ren kakaopulver (siet over kagen i et tyndt lag) og frys med chokoladespåner eller efter ønske



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.