Modern Housewife

Modern Housewife

Marcipan SUSHI

JulPosted by Julie / modernhousewife Fri, December 05, 2014 08:33:22

Glædelig fredag, glædelig 5. december. Dejligt med weekend - trods en uge som for mit vedkommende har budt på lidt sygdom - men så glæder jeg mig til en skøn og afslappende weekend med familiehygge! Men når nu det er fredag, så skal I også forkæles med noget lækkert her på bloggen. Jeg kunne forestille mig, at mange hopper i køkkenet og kreerer smukt og lækkert konfekt, hvilket er noget jeg også selv gør hver år. Traditionen tro, er det noget min mor og jeg gør sammen hvert år, som i år falder i morgen. Men jeg har allerede været igang derhjemme, fordi jeg fik en fin idé til årets konfekt - nemlig noget man kender fra det salte mad-køkken - SUSHI! Synes det kunne være så fint at lave "sushi konfekt" af marcipan og voila, synes det blev rigtig fint! Måske det også kan inspirere dig derude til at kaste sig ud i nuancerede marcipan projekter - måske sushi var noget? Jeg synes I hvert fald det ser super godt ud når man serverer det - hvad synes du?

Her får I mine bud på to slags "sushi":

INSIDE-OUT RULLE
Marcipan, almindelig
Nougat
Mørk chokolade
rød frugt farve
Grøn frugtfarve
Lakridspulver, fint
Lakridspulver, rålakrids (Johan Bülow)
Frysetørret hindbær
Kokosmel
Hvis chokolade


- Rul marcipanen ud og skær en firkant på ca 10x14 cm
- Smelt mørk chokolade og pensl det på marcipanen (lad 1 cm være uden chokoladen på den ene brede side, så chokoladen ikke flyder ud når rullen lukkes
- Indfarv marcipan i hhv. grøn og rød og rul nogle stænge på samme længde som selve rullen (14 cm) - marcipanen skal være ca ½ cm i diameter
- Rul også en stang af nougat og placér ved midten, to af stængerne ved siden af hinanden og den tredje i midten ovenpå de to andre strænger
- Drys nu med lakridspulver og frysetørret hindbær - og andet, hvis ønskes
- Rul nu rullen stramt, men med let hånd, så marcipanen ikke sprækker
- Rul nu rullen frem og tilbage således at lukningen bliver tæt
- Sæt på køl i ca. ½ time
- Smelt hvid chokolade og overtræk nu hele rullen (jeg penslede den med en madpensel)
- Bland kokosmel og rålakrids i en separat skål og drys med blandingen på det smeltede hvide chokolade/rullen således, at det ligner ris. Prøv så vidt muligt at komme det rundt på hele rullen
- Kom på et bagepapirs overtrukket fad og stil på køl igen
- Lad stå ca 1 times tid og skær derefter rullen ud i mundrette "sushi"-stykker
- Servér på sushi-manér: med chokoladedip som soya og spis med spisepinde
- Opbevar i lufttæt dåse


MAKI RULLE
Marcipan, almindelig
Marcipan, kakao
Nougat
Mørk chokolade
rød frugt farve
Grøn frugtfarve
Hvid chokolade
Fløde
Mandler
Guldkugler


- Rul marcipanen ud og skær en firkant på ca 10x14 cm
- Smør et tyndt lag nougat ud på marcipanen
- Indfarv marcipan i hhv. grøn og rød og rul nogle stænge på samme længde som selve rullen (14 cm) - marcipanen skal være ca ½ cm i diameter
- Lav ligeledes en stang af kakao marcipan
- Placér stængerne på midten af marcipanen, ved denne sushi lavede jeg fire stænger og placerede to på midten og to ovenpå de andre
- Smelt hvid chokolade og bland det op med fløde, så massen bliver en lettere fast ganache (tilsæt lidt fløde ad gangen indtil den er lidt fast)
- Smør noget af den hvide ganache på rullen og drys til sidst med hakkede mandler
- Rul nu rullen stramt, men med let hånd, så marcipanen ikke sprækker
- Rul nu rullen frem og tilbage således at lukningen bliver tæt
- Sæt på køl i ca. ½ time
- Smelt mørk chokolade og overtræk rullen
- Kom på et bagepapirs overtrukket fad og stil på køl igen
- Lad stå ca 1 times tid og skær derefter rullen ud i mundrette "sushi"-stykker
- Kom resten af den hvide chokoladeganache i en tylpose og doser en lille 'top' på hver "maki rulle" stykke og placér en lille guldkugle oven på - således at det ligner sushi så godt som muligt
- Servér på sushi-manér: med chokoladedip som soya og spis med spisepinde
- Opbevar i lufttæt dåse


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by kok Fri, December 05, 2014 12:37:43

Ser virkelig finde ud og lækkert det vil jeg gerne prøve og lave god weekend her fra