Modern Housewife

Modern Housewife

Jordbær 'summer feeling' cheesecake

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, January 21, 2015 11:00:43

Så er jeg hjemme fra en helt igennem fantastisk ferie til Australiens skønne land! En lille måned med sol og sommer har i den grad været tiltrængt og jeg har stadig ikke helt vænnet mig til kulde herhjemme.... Men trods det, er det nu engang rart at være hjemme i rutinerne blandt familie og venner efter en måned med helt utrolig mange fantastiske oplevelser og nye indtryk. Og min søde mand og jeg har bestemt ikke ligget på den lade sidde, heller ikke hvad angår god mad og vin! Jeg har godt nok mange smagsindtryk og været livsnyder med stort L på denne tur og der er så meget jeg gerne vil vise og derfor har jeg også udvalgt nogle steder fra de forskellige byer vi besøgte, hvor jeg det næste stykke tid vil lægge nogle guides på bloggen på gode spisesteder til hvis en af jer derude en dag skal forbi Australien. Jeg glæder mig til at fortælle og vise jer det hele med lækre billeder. Nå, men nu er jeg tilbage og glæder mig til at bage for jer igen! Dog har disse dage, siden vi kom hjem i fredags, stået på arbejde, træning og familie/venner prioritering og derfor er årets første søde moment en kage jeg kreerede i slutningen af november og har glæde tmig til at dele den med jer. Det er godt nok ikke en kage som passer til årstiden med en rigtig 'summer feeling' kage som forhåbentligt at få jer i godt humør og få smagssanserne tilbage til sol og sommer, som jeg netop har haft i Aussie. Men selvom den ikke passer til januar, så smager den helt fantastisk og er ret nem at lave (win-win), så hop da en tur i køkkenet, du vil ikke fortryde ;-) Enjoy og GODT NYTÅR ALLESAMMEN <3

JORDBÆR CHEESECAKE

150g smør
270g digestive kiks
400g creme cheese
1,5 dl skyr, neutral
130g flormelis
5 blde husblas
1 vaniljestang
1/2 l fløde
2 spsk sukker
1 stor pk friske jordbær
100 gram mørk chokolade
Lyserødt spiseligt glimmer
Frysetørret jordbær


- Blend kiksene i en minihakker og smelt smør
- Rør det sammen og kom det i bunden af en springform, så bunden er ca 1 cm tyk
- Kom bunden på køl og imens laves cremen:
- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Rør creme cheese, skyr, flormelis og vaniljekorn sammen
- Kram husblas fri fra vand og smelt det i en lille gryde sammen med en spsk af den nyeligt rørte creme cheese-creme
- Når det er smeltet hældes det tilbage i creme cheese-cremen
- Pisk fløden til skum med de 2 spsk sukker og vend det også forsigtigt i creme cheese-cremen
- Fordel nu lidt creme på bunden (ca ½ cm tykkelse) og gem resten
- Gem tre hele jordbær til pynt og skær nu resten af de hele jorbær på tværs så hver skive har en ½ cm i tykkelse - det er vigtigt at alle skiverne er nogenlunde samme størrelse, da de skal burges til 'pynt'/dækkesle af siden på cheesecaken. Efter alle skiverne er skåret, sættes de langt siden af springformen og sættes 'fast' i den creme der allerede er fordelt.
- De resterende friske jordbær inkl. det, som var tilovers fra før, skæres nu til små stykker og vendes i creme cheese-cremen
- Kom creme cheese-cremen oven på bunden (stadig i springform) og kom den på køl så den sætter sig (gerne dagen før servering). NB! Kom cremen i springenformen langs kanten først, hvor jordbærene er fordelt således, at de sætter sig og jordbærene ikke flytter sig når resten af cremen doseres
- Pynt: Hak de 100g mørke chokolade til spåner og lad det dække hele kagen (springformen er stadig på). Derefter stryges frysetørret jordbær og glimmer med let hånd, og kagen pyntes til sidst med friske jordbær på toppen
- Hold på køl indtil servering




  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.