Modern Housewife

Modern Housewife

Kanelsnurrer

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Fri, February 27, 2015 12:49:47

For en lille måneds tid siden lavede jeg disse fine kanelsnurrer som skulle medbringes til mandens arbejde da det var hans tur til at have morgenmad med - og vupti, så hoppede jeg selvfølgelig liiiiige en tur i køkkenet! For det skal da ikke hedde sig, at der ikke kommer hjemmebag med når nu jeg har en lille bitte svaghed for at "hænge" ekstra ud i køkkenet ;-) Og så har jeg jo selv en ret stor svaghed for bagværk med kanelremonce, så selvfølgelig blev det til en dobbeltportion, så der også var nok til smagsprøver derhjemme, he he. Men her har jeg kun angivet den som enkeltportion, da det oftest er mere overskueligt at gå tilværks med :-) Om ikke andet, er de utrolig nemme og velsmagende, og jeg tør godt vædde på at børn såvel som voksne ville sætte pris på sådan én smukhed til morgenkaffen på søndag - asti afsted til køkkenerne i weekenden derude! Jeg selv skal nyde weekenden hos svigerforældrene imens manden er rejst med nogle venner, så den står både på afslapning, baileys og fødselsdagsfestligheder, yay. Nyd weekenden <3


KANELSNURRER
(15 snurrer)

Dej:
30g gær
2 dl mælk
1 tsk salt
65g smør
1 æg
30g rørsukker (2 spsk)
400g hvedemel


Fyld:
120 g smør
100 g sukker
2 spsk kanel


- Lun mælken og smuldre gæren deri. Tilsæt salt og rør godt rundt så gæren bliver opløst.
- Smelt smør og pisk i sammen med æg og rørsukker
- Tilsæt tilsidst mel lidt ad gangen og rør godt sammen (dejen skal være glat og elastisk, og gerne lidt klistret)
- Stil til hævning ca en times tid, imens laves fyldet:
- Pisk smør, sukker og kanel til en ensartet remonce med håndmixer med dejkroge
- Kom mel på bordet og rul nu dejen ud til et firkant på ca 1/2 cm i tykkelse
- Smør remoncen ud på hele dejen
- Fold dejen sammen på midten og tryk den derefter lidt fast i kanterne. Nu laves snurrerne:
- 1) Skær aflange firkante på ca 4 cm, og skær dem op i midten, så de stadig hæfter ved toppen. 2) Nu lægges en strimel over den anden og den anden over den ene, så der kommer en snogning/fletning. 3) Nu bindes en lille knude med enderne i midten af "snurren".
- Kom på bageplade og efterhæv overdækket med et viskestykke i 30 minutter
- Forvarm ovnen på 190 grader og bag i 15-17 minutter


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.