Modern Housewife

Modern Housewife

Hindbær cheesecake med Oreo bund

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Mon, March 16, 2015 15:48:42

Det er mandag og solen skinner, og derfor skal I forkæles med et styks skøn forårskage! Denne blev lavet i anledningen af min venindes babyshower da hun venter sig en lille pige (lige om lidt) og derfor skulle kagen selvfølgelig indikere babygirl på højt plan. Derfor faldt mit valg selvfølgelig på hindbær og vupti blev det til en über skøn Hindbær cheesecake med Oreo bund og hakket hvid chokolade <3 Og den blev i den grad taget godt imod - specielt også pynten. Dog kan denne kage laves alle dage og derfor er denne opskrift på baggrund af kagen uden pynt, men et lille billede af kagen med al sin pynt får I også her :-) Og så er kagen i øvrigt nem at lave og smager himmelsk! Enjoy ;-)

HINDBÆR CHEESECAKE
(1 alm. springform)

Bund og creme
260 g Oreo kiks
110g smør
5 plader husblas
400g creme cheese (jeg bruger Philadelphia neutral)
125 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
1/2 l fløde
300g optøet hindbær
75g hvid chokolade


- Stil de 5 blade husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Kom Oreo kiksene i en blender/minihakker og blend til en fin masse
- Smelt smør og rør det i de fint pulveriserede Oreo kiks
- Kom bagepapir i bunden af en springform og kom Oreo-massen i bunden og tryk den helt fast og jævn, og sæt derefter på køl i 15-30 minutter
- Imens laves cremen:
- Rør creme cheese, flormelis og vaniljepulver sammen
- Kram husblas fri fra vand og smelt det i en lille gryde sammen med en spsk af den nyligt rørte creme cheese-creme
- Når det er smeltet hældes det tilbage i creme cheese-cremen
- Pisk fløden til skum og vend det også forsigtigt i creme cheese-cremen
- Kom de optøede hindbær i en blender og blend dem lind (som en puré) og vend forsigtigt i creme cheese-cremen
- Hak den hvide chokolade og vend det ligeledes i cremen
- Kom nu hindbær-cremen oven på bunden (stadig i springform) og kom den på køl så den sætter sig (gerne dagen før servering)
- Når cremen har sat sig laves hindbærgelen:

Hindbærgele
2 blade husblas
125g hindbær (friske eller optøet fra frost)
100g sukker
2 tsk maizena
1/2 dl vand
Evt. pynt efter ønske


- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Blend hindbærene i minihakker eller blender til en puré
- Kom maizena, sukker, vand og hindbærpuré i en lille gryde og kog op
- Når al sukkeret er smeltet og den begynder at tykne hældes massen igennem en fintmasket sigte i en ny skål
- Kram husblassen fri fra vand og smelt det sammen med den flydende, varme hindbærgele
- Lad det køle godt af (evt. et par minutter køleskabet - NB! det må ikke blive for tykt!) og hæld det over den stivnede cheesecake
- Hvis ønsket, skal kagen pyntes nu (valgfrit), så pynten stivner fast sammen med geléen
- Stil kagen på køl igen i et par timer eller natten over
- Ved servering/fjernelse af springform: Skær forsigtigt øverst rundt langs kanten hvor geléen hæfter, for at frigøre noget der skulle sidde fast, når springformen skal af og flyt kagen over på ønsket serveringsfad
- Opbevar i køleskab indtil servering




  • Comments(3)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Julie / modernhousewife Tue, March 24, 2015 12:24:15

Hej Anne,
Det er simpelthen en fejl at jeg har skrevet skyr i opskriften, da jeg ikke har brugt det i denne kage, så det er hermed slettet. Beklager forvirringen - men den smager fantastisk, så held og lykke med "bagningen" :-)

Mange hilsner,
Julie / Modern Housewife

Posted by Anne Mon, March 16, 2015 18:36:33

Hej Julie Du skriver skyr i teksten men ikke i mængder - hvor meget skyr skal der i :-)? Den ser virkelig god ud!!

Posted by Anne Mon, March 16, 2015 18:36:15

Hej Julie Du skriver skyr i teksten men ikke i mængder - hvor meget skyr skal der i :-)? Den ser virkelig god ud!!