Modern Housewife

Modern Housewife

Passionsfrugtmousse på hvid chokolademousse

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Fri, April 03, 2015 09:07:35

Det er påske, solen skinner endelig (København har i hvert fald været ramt af vintervejr de sidste par dage) og det er ferie. Dejligt, med dejligt på! Jeg skal i hvert fald nyde påsken med min bedre halvdel og ren familiehygge på både min og hans side. Som både står på selvholdt påskemiddag, påskefrokost ude, en smuttur til Malmø og sommerhus-hygge. Og jeg kan lige holde det ;-) Nå men, som I kunne se på instagram, lagde jeg en lille teaser ud på noget påske-like jeg skulle kreere til gæster i onsdags - og det blev til denne yderst lækre og fine moussedessert med hint af påske ved brug af friske passionsfrugter. Mums siger jeg bare! Det blev i hvert fald en success herhjemme -og så er det tilmed en super nem opskrift alle kan kaste sig ud - enjoy og nyd påsken :-)

PASSIONSMOUSSE OG HVID CHOKOLADEMOUSSE

Begge mousse
(6 portionsglas)

2 blade husblas

5 hele passionsfrugter

1 hel vaniljestang

5 dl l fløde

60g sukker

5 dl skyr

150g hvid chokolade (100g smeltet, 50g hakket)

- Sæt husblas i koldt vand i 10 minutter
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, kom 40g sukker ved og pres sukker og vaniljekorn ned mod skærebrættet, så vaniljekornene deler sig
- Halvér passionsfrugterne og skrab al saft og kød ned i en lille gryde
- Kog det op og si kernerne fra (husk at presse med en ske, så al saften presses ud af kødet og kernerne)
- Kom passionssaften tilbage i gryden og tilføj sukker/vaniljekorn
- Kog det langsomt op indtil sukkeret er smeltet, tag gryden af, kram husblas fri fra vand og smelt det ligeledes i passionsfrugtsaften
- Hæld saften over i en skål og kom på køl
- Pisk fløden til skum med de sidste 20g sukker
- Vend al skyren forsigtigt i, så moussen holder sin luftighed
- Hak de 50g af den hvide chokolade og smelt de resterende 100g hvid chokolade
- Del nu fløde/skyr moussen i to lige dele i hver sin skål
- I den ene skål tilføjes den smeltede hvide chokolade og den vendes forsigtigt til en jævn mousse, den hakket hvide chokolades tilføjes yderligere
- I den anden skål tilføres passionssaften, som er kølet lidt af, og den vendes ligeledes forsigtigt i
- I et portionsglas fyldes det halvt op med den hvide chokolademousse og derefter et lag passionsmousse, så det tilsammen fylder 3/4 af glasset - se evt. fordelingen på billederne (NB! det er vigtigt at hvert lag bliver placeret jævn, og med en glat overflade så alle portionsglas blive ens og specielt det øverste lag, da det skal pyntes)
- Glassene kommer derefter på køl og den resterende passionsmousse gemmes også på køl - gerne natten over ellers er 3-4 timer også nok
- Før servering, eller når moussene har sat sig, kan de pyntes
- Jeg pyntede med resterne af passionsmoussen, glimmer, sukker kugler og lakridskugler fra Johan Bülow (hhv. passion og lakirds) da det passede godt til moussens farve og smag - men kan også pyntes efter ønske





  • Comments(2)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Julie / modernhousewife Mon, April 13, 2015 09:46:55

Hej,
Jeg tror ikke helt at jeg forstår de spørgsmål eftersom der ikke kun er skyr i, men også fløde? :-) Disse to komponenter vendes med hinanden hvilket giver en luftig, frisk og let blødhed fremfor når man kun bruger fløde, så kan det godt give en tung fornemmelse. Grunden til at jeg vælger at bruge skyr i denne dessert er, at moussen skal stå alene og kan derfor hurtigt blive vammel med fløde alene, når den ikke kombineres med andre strukturer. Og da det er en passionmousse synes jeg også at det er en fordel at skyren giver en friskhed på en anden måde end fløde alene, men altså, det er oftest en smagssag :-) Men den smager nu engang fantastisk!
Mange hilsner,
Julie / Modern housewife

Posted by :):) Fri, April 03, 2015 12:03:48

Er der en grund til du bruger skyr i stedet for fløde, gør det noget ved smagen? Og kan man få en så glat overflade ved brug af flødeskum:)