Modern Housewife

Modern Housewife

Deluxe Oreo ispinde

IsPosted by Julie / modernhousewife Fri, July 17, 2015 10:12:54

Sommeren er over os, og lige så kliché-agtig som det kan lyde, så kan sommer altså sættes, med stor fed font, lig med ISTID! Fordi hvad er sommer egentlig uden is? Ligesom påske uden snaps, jul uden ris a la mande, cupcake uden frosting... og jeg kunne blive ved ;-) Ja, jeg vil bare lige slå fast, at sommeren er en dejlig undskyldning for at spise is i tide og utide, og jeg er selv rigtig god til at benytte mig af dét og denne årstid, for jeg elsker is! Både sodavandsis, sorbet, yoghurtis, flødeis og sunde alternativer - alt afhængig af humøret og om bikinien skal på indenfor den nærmeste tid - og det skal den altså ikke lige foreløbig, ha ha. Nå, anyway, jeg har længe tænkt på at få købt mig sådanne forme til at kunne lave fine ispinde i magnum-form, så da jeg fandt dem på Bagebixen.dk, så fik jeg lige sendt 8 fine forme hjem - og så skulle der satme laves is ;-) Og jeg starter sgu på toppen, med mit første forsøg, som nemlig er denne helt igennem lækre og over-the-top Oreo is. Og mine smagstestere, som ellers er kritiske, har udtalt at det er den bedste is de nogensinde har fået! Wow! Men altså, der spares heller ikke på noget her ;-) Så go ahead, du vil ikke fortryde! God sommer <3

OREO ISPINDE
(8-9 store i magnum størrelse)

Oreo is
4 æggeblommer, past.
75g sukker
100g hvid chokolade
3,5 dl fløde
1 spsk sukker
11 Oreo kiks

Overtræk
3 Oreo kiks
450g Hvid chokolade

Tilbehør
8 Magnum forme i silikone (mine er købt på Bagebixen.dk)
8 Pinde (disse fulgte med i pakken med formene og ellers findes de i øjeblikket hos bl.a. Søstrene Grene)


- Pisk past. æggeblommer og sukker luftigt og hvidt.
- Smelt den hvide chokolade og køl af i 2 minutter.
- Hæld den smeltede hvide chokolade i æggeblandingen og pisk videre til chokoladen er udlignet i cremen.
- Pisk fløde og 1 spsk sukker til skum og vend det forsigtigt i chokolade/æggecremen til isen bliver jævn og blød.
- 3 Oreo kiks hakkes fint i en minihakker og vendes i cremen.
- Derefter hakkes 8 Oreo kiks groft og vendes deri.
- Den bløde creme, som skal blive til is, hældes i en plastikbeholder med låg og kommer i fryseren.
- Når der er gået 1½ time, tages bøtten op, røres godt rundt, og sættes tilbage på køl. Dette gøres over et par timer, hver time (jeg gjorde det ad tre omgange denne her gang).
- Efter sidste omrøring, kommes isen nu i formene, pindene stikkes i og isen justeres så de får en fin, lige overflade (guide til fremgangsmåde kan ses her)
- Lad stå på frost natten over.
- Dagen efter tages isene ud af formen og bliver overtrukket med smeltet hvid chokolade. Hvilket gøres ved at hælde den smeltede hvide chokolade i et højt 'café glas' og dyppes deri. Lad isen dryppe af og placer på et fad belagt med bagepapir og kom i fryseren med det samme.
- Når alle is er overtrukket, sættes de alle på frys igen.
- Imens forberedes pynten, som i dette tilfælde består af resten af det smeltede hvide chokolade rørt med 3 Oreo kiks som er finthakket i en minihakker.
- Dette kommes i en tyller med et lille hul og doseres på isene med fri hånd.
- Oreo ispindene opbevares på frys.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Julie / modernhousewife Tue, July 28, 2015 14:58:31

Hej Michelle,
Det var en fejl fra min side, de skal selvfølgelig opbevares i fryseren indtil de skal spises, ligesom alt andet is. Man kan sådan set spise dem når man har lyst, men jeg foretrækker selv at overtrækschokoladen i hvert fald er blevet fast, hvilken max tager 5 minutter i fryseren :-)
Knus Julie

Posted by Michelle Tue, July 28, 2015 14:48:40

kan man fryse isene? Du skriver, at man skal opbevare dem på køl. Desuden - hvornår må man spise dem efter de har fået overtræk (hvis ikke man pynter dem) ?