Modern Housewife

Modern Housewife

Gulerodskage - sukkerfri

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sun, October 25, 2015 16:22:24


Jeg kan ikke stå for gulerodskage, det er sammen med kanelsnegle (som nogen nok ved), det jeg ikke kan modstå når det handler om lækkerier.. Så selvom jeg selv godt ved, at de smager bedst når der er alt 'det rigtige' i, om man vil, så kunne jeg ikke dy mig for at prøve at lave en version uden hverken sukker eller mel a la min lækre banankage. Og jeg synes faktisk at den endte med at blive rigtig god! Den har ikke helt samme smushi konsitens (nok fordi sukkeret mangler), men den smager nu altså helt udemærket! Om ikke andet, så skal I ikke snydes for opskriften, da den er et godt alternativ til den kommende jul og dens mange søde sager :-) Enjoy!

GULDERODSKAGE UDEN SUKKER OG MEL

(18 cm springform/bagering)

Bunde:
5 æg
3 bananer
200g revet gulerod
145g mandelmel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
30g sukrin gold /brun farin
1 tsk vaniljesukker
100g valnødder

Flødeoste creme:
400g creme cheese
180g skyr
2 tsk flydende sødemiddel eller 100g flormelis
Orange farve pasta

- Kom æg og bananer i en foodprocessor til en flydende masse
- Kom de resterende ingredienser, gulerod og valnødder og blend videre i kort tid
- Riv gulerødderne og hak valnødderne groft
- Hæld massen over i en skål og kom de revne gulerødder samt de groft revne valnødder til
- Smør en sprinform/kagering på 18 cm og hæld dejen deri
- Forvarm ovnen på 200 grader og bag kagen i ca 40 min
- Når kagen er bag færdigt køles den af og imens laves flødeoste cremen
- Rør alle ingredienser, pånær den orange farvepasta, sammen til en lind creme og stil til side indtil kagen er kølet helt af
- Når kagen er helt kølet af, halveres den, så der er to bunde
- Kom 1/3 af cremen på den ene bund og gem resten til pyntningen
- Kom den anden bund ovenpå cremen og stil den på køl i et kvarters tid, så den sætter sig
- Nu vendes lidt orange farvepasta i den resterende creme så den får en fin orange nuance
- Tag kagen ud af køleskabet og opsmør den med resten af cremen så den får et jævnt lag både på siden og ovenpå kagen
- Pynt kagen efter ønske (jeg lavede noget pynt i indfarvet fondant) og stil på køl indtil servering





  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rikke Thu, September 08, 2016 16:10:26

Hvordan virker det med fondant pynt på cheescake? Jeg har en forestilling om at det flyder ud hvis der fx er bær"snask" på toppen?