Modern Housewife

Modern Housewife

Ultimative blåbær lagkage

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Mon, February 22, 2016 13:48:19

Igår fødte min veninde en dejlig, velskabt dreng, som jeg er så beæret over at skulle være gudmor til! Hvis I også følger med på facebooksiden (/modernhousewifedk) og instagram (@modernhousewifedk) har I kunne se, at jeg tilbage i december afholdte et babyshower med en masse lækkerier. Grundet flytning, renovering af lejlighed, eksamen og juletid, fik jeg simpelthen aldrig lagt den kage op, som jeg kreerede til lejligheden... men den skal I bestemt ikke snydes for! Jeg havde dog planlagt at jeg ville lægge den op på terminsdagen for min kommende gudsøn, men eftersom at hun fødte igår, fire dage før termin, får I den derfor i dag i stedet ;-) Kagen afspejler at babyshoweret var til en dreng og så valgte jeg udelukkende elementer som min veninde elsker, og sådan blev denne kage skabt! Og jeg kan kun sige, at den blev taget rigtig godt imod og var bestemt et hit! Håber alle har haft en dejlig weekend, selvom jeg tvivler på at den topper min, som gav mig en ny titel: Gudmor <3

BLÅBÆR LAGKAGE

Alle elementer, pånær den hvide chokolade opsmøring, laves dagen i forvejen (hvor kagen samles og skal sætte sig natten over). Elementerne laves i denne rækkefælge:


Nøddebunde
(Denne giver 1 bund i en springform, denne skal derfor laves af to omgange. Det er IKKE muligt at lave en dobbelt bund i én springform, det er vigtigt at bundene laves en ad gangen)

200g Mandler


5 æggehvider


200g sukker

- Tænd ovn på 200 grader


- Pisk æggehvider og sukker stift


- Blend mandlerne til mandelmel og vend det forsigtigt i guffen


- Beklæd en springform med bagepapir, så bagepapiret kun dækker bunden. Smør/spray resten af siden på springformen med smør/fedtstof og kom nøddedejen deri


- Bag i 15-20 minutter, imens der bages, laves den midterste oreo-kiksebund





Oreo bund
(Denne giver 1 bund)



260 g Oreo kiks


110g smør



- Kom Oreo kiksene i en blender/minihakker og blend til en fin masse


- Smelt smør og rør det i de fint pulveriserede Oreo kiks


- Kom bagepapir i bunden af en springform og kom Oreo-massen i bunden og tryk den helt fast og jævn, og sæt derefter på køl i min. 30 minutter


- Imens nøddebundene køler og oreo bunden stivner, laves blåbærmoussen:





Blåbær mousse
(Denne portion giver to lag mousse)



350g blåbær (må gerne være fra frost)


0,75 L fløde

1 spsk vaniljesukker


1 spsk sukker


8 blade husblas


2 dl yoghurt neutral



- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter.


- Kom de frosne blåbær, vaniljesukker og sukker i en gryde og kog op så blåbærene ikke længere er frosne


- Vrid husblas fri fra vand og smelt det i blåbærene


- Stavblend massen, så blåbærene bliver blendet og afgiver både smag og farve
- Kom yoghurt ved og rør det godt rundt


- Nu skal kagen samles inden den kommer på køl natten over:





Saml kagen

- Læg en nøddebund på det fad du ønsker at servere kage på og kom en høj bagering rund om den


- Kom halvdelen af den flydende mousse ovenpå bunden


- Kom oreo kiksebunden ovenpå moussen og doser resten af moussen ovenpå oreo bunden


- Slut af med at komme den sidste nøddebund øverst på kagen


- Stil på køl natten over


- Dagen efter, skal kagen opsmøres, som jeg gjorde med indfarvet hvid chokolade creme





Hvid chokolade creme(Til to lag creme til opsøring)



450g smør, forholdsvis blødt

200g hvid choko


675g flormelis


1,5 spsk vand


Evt. pastafarver til indfarvning

- Kom smør, flormelis og vand i en skål og pisk med en elpisker eller sæt det i køkkenmaskinen

- Smelt den hvide chokolade og kom den i smørcremen, pisk videre, så cremen bliver homogen og smager lækkert af hvid chokolade

- Nu er cremen klar til opsmøring, vil du dog have farver i ligesom jeg har, så indfarv cremen i farve/er efter ønske (og pisk yderligere når farven er kommet i)

- Opsmør nu kagen ved først at lægge et tyndt lag cremen over hele kagen og kom på køl en halv time, så smørcremen stivner. Så sikre du dig, at der ikke kommer kagekrummer eller mousse i cremen, når du skal opsmøre rigtigt og sætte den sidste finish

- Ved at få den flotteste og mest skarpe kant, så er det vigtigt at bruge en palet eller andet lignende værktøj, når smørcremen påføres - og så er det en god idé at have en god portion tid. Resultatet bliver derefter, hvis man stresser med det :-)

- Pynt efter ønske. Jeg lavede nogle chokoladeskaller med indfarvet hvid chokolade og pyntede kagen med - her er det kun fantasien der sætter grænsen ;-)

- Lad stå på køl indtil servering





  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.