Modern Housewife

Modern Housewife

Sommerdrøm • Hasselnødder, chokolade og bær

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Thu, June 22, 2017 08:16:26

I mandags havde jeg fødselsdag, yay! 28 år og det var slet ikke så slemt som jeg havde troet ;-) Især fordi at dagen startede med morgenforkælelse med yndlingslækkerier fra Lagkagehuset og fine gaver fra min søde mand, så kom min veninde forbi ved frokosttid med de lækreste chokolader (godt for både mor go baby :-P) og om aftenen kom familien + svigerne til middag - og kage naturligvis! Og så var vejret jo helt tip-top med det varmeste vejr i 2017 endnu, så jeg kunne ikk bede om en bedre dag!
Som sagt blev der naturlgivis serveret kage i mandags og udover en af favoritterne som jeg vidste at gæsterne forventede, nemlig min Oreo Cheesecake (som kan findes under 'andre kager der smager'), lavede jeg også denne nye ven. Et bekendskab som I den grad blev velmødt og velspist - og den er jeg ret overbevist om bliver en af favoritterne fremover, da den simpelthen var et hit! Det er bare en vaske ægte sommerkage, som selvfølgelig kan spises året rundt - enjoy ;-)


HASSELNØDDEBUND TOPPET MED CHOKO-MOUSSE, BÆR OG CHOKOLADE OVERLOAD
(ca 10 personer)

Hasselnøddebund:
7,5 past. æggehvider
300g sukker
300g hasselnøddekerner/hasselnøddemel

Chokolademousse:
1/2 l fløde
200g mørk chokolade

Pynt:
Bær
Chokolader


- Start dagen i forvejen med at lave chokolademoussen:
- Kom fløde og chokolade i en gryde og varm det op, så chokolade smeltes deri (husk at røre godt rundt undervejs)
- Køl lidt af og dæk til med husholdningsfilm således, at det dækker overfladen og op ad siderne på skålen
- Stil på køl natten over
- Bunden kan bages både dagen før eller på dagen og gøres således:
- Kom æggehvider og sukker i en gryde og pisk med køkkenmaskine eller håndmixer i 15 minutter til de bliver stive og skinnende (og har samme konsitens som guffet i en flødebolle)
- Imens hakkes hasselnødderne i en minihakker så der både er finere hasselnøddemel samt lidt grovere stykker (færdigkøbt hasselnøddemel kan også bruges)
- Kom det i guffen og vend det forsigtigt sammen til en jævn "creme"/dej
- Kom bagepapir i bunden af en springform og smør den op ad siderne med fedtstof
- Hæld guf/nødde massen i og bag kagen i forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter (det er vigtigt at den bages helt igennem)
- Køl af i ca 10 minutter i sprinformen før bunden vendes ud på en bagerist og køles helt færdigt af der
- Pynt kagen:
- Sæt bunden på et fad og tag chokolademoussen ud af køleskabet
- Tag husholdningsfilmen af og pisk moussen med en håndmixer så den bliver stiv - som en rigtig mousse (lige nu er den lettere flydende som en creme)
- Dosér chokolademoussen på bunden så den er lettere tilfældig (ingen lige linjer her ;-))
- Pynt nu som ønsket med en masse forskellige bær og chokolader, jo mere jo bedre og jo mere wow-effekt får man - enjoy ;-)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.