Modern Housewife

Modern Housewife

Kanon Karry

MadPosted by Julie / modernhousewife Wed, August 29, 2012 07:09:52

Jeg synes at boller i karry er virkelig godt. Men... så skal den altså også bare have den helt rigtige karrysmag og konsistens, ellers kan det for mit vedkommende være lige meget. Så her får i min opskrift på boller i karry, og jeg lover at den er god, den er nemlig eftertragtet blandt min kæreste, venner og familie. Nem og god ;-)

Boller i karry

(Ca 3-4 personer)

Kødboller:

500g hk svinekød

1 dl rasp eller havregryn

1 revet løg

1 æg

1 tsk salt

1/3 tsk peber


Karrysauce:

50g smør

2 spsk karry

1 løg, hakket/i tern

1 porre, hakket/i tern

5 spsk hvedemel

2,5 dl cremefine

Ønsket mængde kogevand fra kødbollerne

- Boller: Alle ingredienser æltes sammen til en fars

- Kog vand i en lille gryde og form imens farsen til boller i passende størrelser

- Kog bollerne i vendet med lidt salt i ca 5-7 minutter (afhængig af bollernes størrelse). Og gem kogevandet til karrysaucen (så hellere for meget end for lidt vand)

- Sauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt karryen og svits den kort. Kom løg og porre i gryden og svits det i smørret. Tilsæt mel og rør godt

- Nu tilsættes kogevandet fra kødbollerne lidt ad gangen til saucen. Når der er tilstrækkelig væde i saucen koges den i ca 12 minutter under oprøring.

- Tilsæt creme fine og smag til med salt og peber.

- Tilsæt kødbollerne og kog saucen op i 2 minutter

- Servér med kogte ris og evt. råkostsalat

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.