Modern Housewife

Modern Housewife

Livsmoderhalskræft (HPV) vaccine - er du også tilmeldt?

Andet...Posted by Julie / modernhousewife Tue, September 11, 2012 17:02:26

Jeg fik endelig, i dag, tilmeldt mig vaccinen mod livmoderhalskræft, som netop er gjort gratis for kvinder som er født mellem 1985-1992. Hvert år udvikler ca. 400 kvinder i Danmark livmoderhalskræft, heraf dør ca. 115, derfor kan denne vaccination forebygge infektion med HPV type 16 og 18, som forårsager 70 % af alle tilfælde af livmoderhalskræft. Man skal have tre vaccinationer, den første på dag 0, den anden to måneder efter og den tredje/sidste skal foretages fire måneder efter anden vaccine. Jeg kontaktede bare min læge og fik en tid med det samme. Men der er også mange firmaer og uddannelsesteder der tilbyder den første af vaccinerne, så forhør dig eller tjek Danske Lægers Vaccinations Services hjemmeside her, hvor du kan finde al information om livsmoderhalskræft og om HPV-vaccinen generelt.

Husk at gøre det allerede i dag, da håbet er at kunne forebygge 280 tilfælde ud af de 400 kvinder som netop nu rammes af livmoderhalskræft om året!

Kilde: Danske Lægers Vaccinations service (se her)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.